Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

    

 

 

Novinky

arr3NABÍZÍM DOMÁCÍ, NALOUPANÉ, TOKAJSKÉ, VLAŠSKÉ OŘECHY  NABÍZÍM k zakoupení: NAŠE DOMÁCÍ, S LÁSKOU NALOUPANÉ, TOKAJSKÉ, VLAŠSKÉ OŘECHY CENA: za 1 kg /...

MŮJ SVĚT MAĎARSKO » Kdo jsem a co dělám
Kdo jsem a co dělám

 

Jako člověk, který se stal postupem doby profesionálním hungarologem (řekněme si to hezky česky a srozumitelně - člověkem, co tak trochu více, než průměrný Čech rozumí Maďarům a Maďarsku, člověk, který se naučil jejich krásný jazyk, a tedy vlastně člověk, který se ze všech sil snaží přijít na to, jací Maďaři vlastně jsou, co je pro ně typické, tradiční, zkrátka, v čem se liší, nebo naopak podobají. A tyto znalosti, zkušenosti a kontakty se následně snažím zprostředkovat v českém prostředí pro jejich praktické (obchodní využití), nebo pro potřeby výuky. 

 

Při této několikaleté cestě poznávání jsem se samozřejmě také musel (no, spíše jsem chtěl) seznámit s oblastí, která Maďarsko proslavila stejně jako klobása, kaštanové pyré, marcipán (a mnoho dalšího) - prostě s mokem maďarských králů - Tokajským vínem. A je třeba říci, že jsem se neseznámil jen zbězně teoreticky a s pohárem v ruce, ale i prakticky s postřikovačem, rotovátorem, nůžkami a dalšími nástroji v ruce, a to je velký rozdíl! Když si uvědomíte, jaká těžká práce je spojená s pěstováním a následnou produkcí vína, ale to už dnes pochopí jen ten, kdo vlastní a obdélává svépomocně vlastní vinici.

 

Jenže hned je třeba laskavé čtenáře vyvést z tradovaného omylu, že Tokaj je jen maďarský. NENÍ! Ona totiž tokajská oblast vybíhá i na území dnešního Slovenska a proto je korektní hovořit o Tokajském víně maďarském, ale i slovenském!

 

Na obou stranách Tokaje je nespočetné množství sklípků a sklepů místních vinařů, kteří Vás rádi uvítají při ochutnávkách svého vína.