Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

    

 

 


Pejša Robert hirdetései az Apróhirdetésingyen.hu-n.

Novinky

arr3Recept : Losos na malinovém, balsamikovém, tokajském octu, s malinovým salátemFilety z lososa si osmahneme na olivovém oleji, poté je vyndáme a uložíme do hluboké mísy. V... arr3Nabízím ke koupi tokajský, suchý furmint, roč. 2016  Nabízím k zakoupení můj tokajský, suchý furmint, ročník 2016. Dneska jsem ho natáhl ve sklepě ze...

Anketa

Jak se Vám líbí web?

Web se mi líbí 59% Celkem dobrý 14% Dobrý 15% Nelíbí 12%

Kontakt

Robert Pejša
Masarykova 886
252 63 Roztoky u Prahy
tel: +420 723 353 230
napište nám
FB: Robert Pejša
Skype: matyascorvinus

Úvod » Co to jsou tokajské octy ? » Jablečné octy z Tokaje

Jablečné octy z Tokaje

 

Jablečné octy jsou snad nejrozšířenější léčivou tekutinou (pro někoho třeba i ranním nápojem), kterou si  odpradávna lidé vyrábějí sami, hezky pěkně podomácky, podle receptů svých rodinných předků. Abychom však vyrobili ty nejlepší jablečné octy, tak k jejich přípravě potřebujeme jen ty nejlepší suroviny.

 

No, a s tím u nás v Tokaji nemáme žádný problém. Jablečnou šťávu (mušt) získáváme z jablečných odrůd "Jonatán" a "Topaz", které si sami a pod vlastní přísnou kontrolou pěstujeme na naší farmě v Tokajské vinařské oblasti (v městečku nejlepší maďarské čokolády, jménem Szerencs / Serenč). Takto získanou jablečnou šťávu (mušt) již dále nefiltrujeme, ale přímo ji naléváme do lahví, aby jablečný ocet neztratil nic ze svého bohatého obsahu vitamínů a základních látek, které jsou pro léčivý účinek jablečných octů důležité (provitamín A, vitamín B, kyselinu listovou, vitamín C, vitamín E).

 

Využití jablečného octu je velmi široké, o čemž svědčí i to, že někteří ho doslova považují za zázračný léčivý nápoj, zatímco druzí ho považují za zcela nenahraditelnou součást čerstvých zeleninových salátů.

 

Jablečný ocet lidskému organismu pomáhá odbourávat tuky, ale mnozí si také vychvalují jeho schopnost snižovat krevní tlak a hladinu cukru v organismu. A samozřejmě mnozí si ho také vychvalují jako ten nejúžasnější letní osvěžující nápoj, kdy společně se studenou vodou dokáže neuvěřitelně osvěžit a doslova uhasit žízeň.

 

A lze tedy říci, že u nás v Tokajské vinařské oblasti můžeme být hrdí nejen na špičková vína, ale i na špičková jablka (odrůdy Topaz a Jonatán), které se zde hojně pěstují na místních farmách. Pěstování jablečné odrůdy "Topaz" je velmi specifickou záležitostí zdejšího Tokajského regionu. A to zejména proto, protože většina produkce místních jablečných farem nakonec využijeme, kromě čerstvé spotřeby, k přípravě jablečného muštu potřebného k přípravě našeho špičkového jablečného octu. 

 

Manufaktura na výrobu vinných octů v Bodrogkeresztúru z této úžasné jablečné odrůdy vyrábí sametově jemný a mimořádně zdravý jablečný ocet! Jablečná šťáva "zraje" v dubových sudech, aby tak nakonec ještě výsledný "jablečný ocet" byl, co do obsahu vůní a chutí, ještě bohatší. A to skutečně je, to mi věřte!

 



cena 250 Kč (10 EUR)

skladem



cena 250 Kč (10 EUR)

skladem




akce



cena 240 Kč (9 EUR)

skladem



cena 240 Kč (9 EUR)

skladem



cena 350 Kč (14 EUR)

skladem
novinka

 

Tokajské jablečné octy