Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

Robert Pejša - facebook

   

 

 

Doporučuji

cena 600 Kč (23 EUR)
skladem
cena 600 Kč (23 EUR)
skladem
cena 800 Kč (31 EUR)
skladem

Tokajský salát - salát z cukety a lilku, s tokajským balsamikovým octem

Ingredience (pro 2 osoby):

 

1 ks malé cukety

1 malý lilek

3 kousky jarní cibulky

3 kousky chřestu

2 polívkové lžíce tokajského balsamikového octu

Sůl

Pepř

2 lžíce olivového oleje

Sýr - feta

 

Připrava salátu: 

Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a začneme ji pomaličku restovat v hloboké pánvi na trošce olivového oleje. Občas ji promícháme s olejem. Mezitím si na proužky nakrájíme cuketu a lilek. Když je máme nakrájené, tak nakrájenou cuketu a lilek přidáme k cibulce na olivovém oleji. Osolíme, promícháme a přidáme trošku pepře. Pěkně vše necháme několik minut spařit, ale jen tolik, aby nám nakrájené kousky cukety a lilku zůstaly pěkně křupavoučké. Mezitím nakrájíme chřest, který nakonec přidáme k již připravené zeleninové směsi (cibulka, cuketa, lilek). Nakonec přidáme náš tokajský balsamikový ocet, vše důkladně promícháme. Tím jsme hotovi a můžeme hned začerstva podávat. Servírujeme do hlubokých talířů. Nakonec ještě povrch salátu posypeme nadrobeným sýrem feta a ozdobíme lístky bazalkySalát je výborným dietním jídlem a doporučujeme jej proto jako lehkou večeři.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ