Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

    

 

 

Novinky

arr3NABÍZÍM DOMÁCÍ, NALOUPANÉ, TOKAJSKÉ, VLAŠSKÉ OŘECHY  NABÍZÍM k zakoupení: NAŠE DOMÁCÍ, S LÁSKOU NALOUPANÉ, TOKAJSKÉ, VLAŠSKÉ OŘECHY CENA: za 1 kg /...

Tokajský salát - salát z cukety a lilku, s tokajským balsamikovým octem

Ingredience (pro 2 osoby):

 

1 ks malé cukety

1 malý lilek

3 kousky jarní cibulky

3 kousky chřestu

2 polívkové lžíce tokajského balsamikového octu

Sůl

Pepř

2 lžíce olivového oleje

Sýr - feta

 

Připrava salátu: 

Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a začneme ji pomaličku restovat v hloboké pánvi na trošce olivového oleje. Občas ji promícháme s olejem. Mezitím si na proužky nakrájíme cuketu a lilek. Když je máme nakrájené, tak nakrájenou cuketu a lilek přidáme k cibulce na olivovém oleji. Osolíme, promícháme a přidáme trošku pepře. Pěkně vše necháme několik minut spařit, ale jen tolik, aby nám nakrájené kousky cukety a lilku zůstaly pěkně křupavoučké. Mezitím nakrájíme chřest, který nakonec přidáme k již připravené zeleninové směsi (cibulka, cuketa, lilek). Nakonec přidáme náš tokajský balsamikový ocet, vše důkladně promícháme. Tím jsme hotovi a můžeme hned začerstva podávat. Servírujeme do hlubokých talířů. Nakonec ještě povrch salátu posypeme nadrobeným sýrem feta a ozdobíme lístky bazalkySalát je výborným dietním jídlem a doporučujeme jej proto jako lehkou večeři.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ