Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

    

 

 


Pejša Robert hirdetései az Apróhirdetésingyen.hu-n.

Novinky

arr3Recept : Losos na malinovém, balsamikovém, tokajském octu, s malinovým salátemFilety z lososa si osmahneme na olivovém oleji, poté je vyndáme a uložíme do hluboké mísy. V... arr3Nabízím ke koupi tokajský, suchý furmint, roč. 2016  Nabízím k zakoupení můj tokajský, suchý furmint, ročník 2016. Dneska jsem ho natáhl ve sklepě ze...

Anketa

Jak se Vám líbí web?

Web se mi líbí 57% Celkem dobrý 14% Dobrý 17% Nelíbí 12%

Kontakt

Robert Pejša
Masarykova 886
252 63 Roztoky u Prahy
tel: +420 723 353 230
napište nám
FB: Robert Pejša
Skype: matyascorvinus

Tokajský ovocný chlebíček s ostružinami a hroznem

Ingredience:

 

18 dkg smetany
1 hrníček cukru
2 vajíčka
1 dl oleje
3 hrníčky mouky (lze použít různé typy, naše paní "ježibaba" použila dohromady celozrnnou a bílou mouku)
1 balení prášku na pečení
Špetka soli
Kávová lžička mleté skořice
1 hrníček ostružin
1 hrníček hrozna

 

Příprava:

 

1. Důkladně a pěkně dohladka si společně vyšleháme smetanu, cukr, vajíčka a olej. Do mouky přidáme sůl, skořici, prášek na pečení a vše nakonec smícháme s již připravenou smetanovou masou.

2. Umyté a osušené (odkapané) ovoce (ostružiny, hrozno) opatrně zapracujeme do těsta.

3. Vyložíme si papírem na pečení jednu delší formu na pečení, do které vložíme těsto a poklepeme formou o stoleček, aby se nám trošku zarovnal povrch těstové masy s ovocem.

4. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, poté vše vložíme do trouby a necháme péct cca 50 minut. Samozřejmě na konci pečení zkontrolujeme, je-li těsto již dostatečně propečené, zejména uprostřed (zkusmo ho propíchneme jehlou). Jakmile se povrch "ovocného chlebíčku" začne zapékat dozlatova (tedy začne hnědnout), tak na něj vložíme alobal (alufólii), aby se nám nespálil. Jakmile máme upečeno-propečeno, tak necháme ovocný chlebíček vychladnout a teprve poté nakrájíme a servírujeme.

 

Zdroj: "Hegyaljai Boszorkánykonyha"

FB: https://www.facebook.com/HegyaljaiBoszorkanykonyha/