Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

    

 

 

Novinky

arr3NABÍZÍM DOMÁCÍ, NALOUPANÉ, TOKAJSKÉ, VLAŠSKÉ OŘECHY  NABÍZÍM k zakoupení: NAŠE DOMÁCÍ, S LÁSKOU NALOUPANÉ, TOKAJSKÉ, VLAŠSKÉ OŘECHY CENA: za 1 kg /...

Tokajský ovocný chlebíček s ostružinami a hroznem

Ingredience:

 

18 dkg smetany
1 hrníček cukru
2 vajíčka
1 dl oleje
3 hrníčky mouky (lze použít různé typy, naše paní "ježibaba" použila dohromady celozrnnou a bílou mouku)
1 balení prášku na pečení
Špetka soli
Kávová lžička mleté skořice
1 hrníček ostružin
1 hrníček hrozna

 

Příprava:

 

1. Důkladně a pěkně dohladka si společně vyšleháme smetanu, cukr, vajíčka a olej. Do mouky přidáme sůl, skořici, prášek na pečení a vše nakonec smícháme s již připravenou smetanovou masou.

2. Umyté a osušené (odkapané) ovoce (ostružiny, hrozno) opatrně zapracujeme do těsta.

3. Vyložíme si papírem na pečení jednu delší formu na pečení, do které vložíme těsto a poklepeme formou o stoleček, aby se nám trošku zarovnal povrch těstové masy s ovocem.

4. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, poté vše vložíme do trouby a necháme péct cca 50 minut. Samozřejmě na konci pečení zkontrolujeme, je-li těsto již dostatečně propečené, zejména uprostřed (zkusmo ho propíchneme jehlou). Jakmile se povrch "ovocného chlebíčku" začne zapékat dozlatova (tedy začne hnědnout), tak na něj vložíme alobal (alufólii), aby se nám nespálil. Jakmile máme upečeno-propečeno, tak necháme ovocný chlebíček vychladnout a teprve poté nakrájíme a servírujeme.

 

Zdroj: "Hegyaljai Boszorkánykonyha"

FB: https://www.facebook.com/HegyaljaiBoszorkanykonyha/