Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

    

 

 

Novinky

arr3NABÍZÍM DOMÁCÍ, NALOUPANÉ, TOKAJSKÉ, VLAŠSKÉ OŘECHY  NABÍZÍM k zakoupení: NAŠE DOMÁCÍ, S LÁSKOU NALOUPANÉ, TOKAJSKÉ, VLAŠSKÉ OŘECHY CENA: za 1 kg /...

Tokajský malinovo-kakaový muffin z „Kuchyně tokajské ježibaby“

Ingredience: k odměřování používáme skleničku o objemu 2,5 dcl

1 sklenička bílého jogurtu 
1 vajíčko 
3/4 skleničky cukru
3/4 skleničky oleje
1 sklenička mouky
1 sklenička špaldové mouky
2 polévkové lžíce kakaa (práškového)
1 balení vanilkového cukru 
½ balení prášku do pečiva

 

Příprava:

Veškeré ingredience smícháme v pořadí, v jakém jdou jedna podruhé, od shora dolů (ingredience). Do formiček na muffiny vložíme papír na pečení a poté do formiček s papírem přidáme a rovnoměrně rozložíme připravené těsto. Do každé muffinové formičky vtlačíme cca 3-4 kousky malin. Následně je vložíme do předehřáté trouby (na 180 stupňů) a pečeme je cca 20 minut. Jestli jsou dostatečně upečené vyzkoušíme tak, že je propíchneme jehlou.

Zdroj: "Hegyaljai Boszorkánykonyha"