Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

    

 

 

Novinky

arr3NABÍZÍM DOMÁCÍ, NALOUPANÉ, TOKAJSKÉ, VLAŠSKÉ OŘECHY  NABÍZÍM k zakoupení: NAŠE DOMÁCÍ, S LÁSKOU NALOUPANÉ, TOKAJSKÉ, VLAŠSKÉ OŘECHY CENA: za 1 kg /...

Losos na malinovém, balsamikovém, tokajském octu, s malinovým salátem

Ingredience:

 

40 dkg filet z lososa

 

20 dkg salátu z kozlíčka polního (maďarsky "madársaláta")

 

10 dkg rukkoly

 

2 stonky jarní cibulky

 

15 dkg malin

 

Tokajský balsamikový ocet s malinami, 200 ml

 

1 citron

 

Polovinu na jemno nakrájeného oragana, aneb českého "dobromyslu"

 

Olivový olej

 

Sůl

 

Pepř

 

Příprava:

 

Filety z lososa si osmahneme na olivovém oleji, poté je vyndáme a uložíme do hluboké mísy. V olivovém oleji, ve kterém jsme smažili lososí filety si orestujeme najemno nakrájený citron a nakrájenou jarní cibulku. Orestovanou cibulku a citron přidáme do umytého čerstvého salátu z kozlíčka polního a vše dochutíme (zalijeme) tokajským, balsamikovým octem s malinami.

 

Poté lososí filety pokapeme citronovou šťávou, zalijeme je tokajským, balsamikovým octem s malinami, osolíme, posypeme oreganem a pepřem. Poté vše necháme 20-30 minut odpočinout.

 

Salát si pěkně rozložíme na talíři, posypeme jej malinami. Na takto připravený talíř a salát rozložíme lososí filety a vše pěkně polijeme tokajským, balsamikovým octem s malinami a vše pěkně dozdobíme oreganem.

 

DOBROU CHUŤ :)!

 

Zdroj: Vinná, octová manufaktura, Bodrogkeresztúr.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ