Losos na malinovém, balsamikovém, tokajském octu, s malinovým salátem

Ingredience:
40 dkg filet z lososa
20 dkg salátu z kozlíčka polního (maďarsky "madársaláta")
10 dkg rukkoly
2 stonky jarní cibulky
15 dkg malin
Tokajský balsamikový ocet s malinami, 200 ml
1 citron
Polovinu na jemno nakrájeného oragana, aneb českého "dobromyslu"
Olivový olej
Sůl
Pepř
Příprava:
Filety z lososa si osmahneme na olivovém oleji, poté je vyndáme a uložíme do hluboké mísy. V olivovém oleji, ve kterém jsme smažili lososí filety si orestujeme najemno nakrájený citron a nakrájenou jarní cibulku. Orestovanou cibulku a citron přidáme do umytého čerstvého salátu z kozlíčka polního a vše dochutíme (zalijeme) tokajským, balsamikovým octem s malinami.
Poté lososí filety pokapeme citronovou šťávou, zalijeme je tokajským, balsamikovým octem s malinami, osolíme, posypeme oreganem a pepřem. Poté vše necháme 20-30 minut odpočinout.
Salát si pěkně rozložíme na talíři, posypeme jej malinami. Na takto připravený talíř a salát rozložíme lososí filety a vše pěkně polijeme tokajským, balsamikovým octem s malinami a vše pěkně dozdobíme oreganem.
DOBROU CHUŤ :)!
Zdroj: Vinná, octová manufaktura, Bodrogkeresztúr.