Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

Robert Pejša - facebook

   

 

 

Doporučuji

cena 600 Kč (23 EUR)
skladem
cena 600 Kč (23 EUR)
skladem
cena 800 Kč (31 EUR)
skladem

Losos na malinovém, balsamikovém, tokajském octu, s malinovým salátem

Ingredience:

 

40 dkg filet z lososa

 

20 dkg salátu z kozlíčka polního (maďarsky "madársaláta")

 

10 dkg rukkoly

 

2 stonky jarní cibulky

 

15 dkg malin

 

Tokajský balsamikový ocet s malinami, 200 ml

 

1 citron

 

Polovinu na jemno nakrájeného oragana, aneb českého "dobromyslu"

 

Olivový olej

 

Sůl

 

Pepř

 

Příprava:

 

Filety z lososa si osmahneme na olivovém oleji, poté je vyndáme a uložíme do hluboké mísy. V olivovém oleji, ve kterém jsme smažili lososí filety si orestujeme najemno nakrájený citron a nakrájenou jarní cibulku. Orestovanou cibulku a citron přidáme do umytého čerstvého salátu z kozlíčka polního a vše dochutíme (zalijeme) tokajským, balsamikovým octem s malinami.

 

Poté lososí filety pokapeme citronovou šťávou, zalijeme je tokajským, balsamikovým octem s malinami, osolíme, posypeme oreganem a pepřem. Poté vše necháme 20-30 minut odpočinout.

 

Salát si pěkně rozložíme na talíři, posypeme jej malinami. Na takto připravený talíř a salát rozložíme lososí filety a vše pěkně polijeme tokajským, balsamikovým octem s malinami a vše pěkně dozdobíme oreganem.

 

DOBROU CHUŤ :)!

 

Zdroj: Vinná, octová manufaktura, Bodrogkeresztúr.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ