Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

Robert Pejša - facebook

   

 

 

Doporučuji

cena 600 Kč (23 EUR)
skladem
cena 600 Kč (23 EUR)
skladem
cena 800 Kč (31 EUR)
skladem

Lilkový salát s tokajským jablečným balsamikovým octem

Ingredience:

1 lilek (cca 25 dkg)
1 stroužek česneku
1 menší chilli papričku (čerstvou, nikoliv nakládanou)
Sůl
Mletý pepř
4 kousky v oleji naložených rajčat (rajčat z konzervy)
3-4 sardelová očka
 
K přípravě zálivky:

1 malý trs čerstvé petrželky
4-5 listů bazalky
2 kousky jarní cibulky
2 polévkové lžíce Tokajského jablečného balsamikového octu
1 polévková lžíce olivového oleje

Příprava salátu:

Lilek nakrájíme na kostky asi 2 cm velké, vložíme je do pánve, kde je dozlatova orestujeme. Když jsou již kostky pěkně orestované (restujeme je přikryté pokličkou na cca 3-4 stupni), tak k nim přidáme rozmačkaný česnek a nakrájenou/rozdrcenou chilli papričku. Hotový lilek necháme vychladnout.

 

K přípravě zálivky si nakrájíme čerstvé bylinky, vše následně promícháme s olivovým olejem a zejména přidámeTokajský jablečný balsamikový ocet. Vše důkladně promícháme. Pokud je třeba zálivku dosolit, tak dosolíme podle chuti. Nakrájíme jarní cibulku, kterou přidáme do směsi lilku a připravené zálivky (vše jsme mezitím, když jsme krájeli jarní cibulku promíchali). Těsně před servírováním přidáme sardelová očka, aby salát získat svou jedinečnou chuť, vůni a podobu.