Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

    

 

 


Pejša Robert hirdetései az Apróhirdetésingyen.hu-n.

Novinky

arr3Recept : Losos na malinovém, balsamikovém, tokajském octu, s malinovým salátemFilety z lososa si osmahneme na olivovém oleji, poté je vyndáme a uložíme do hluboké mísy. V... arr3Nabízím ke koupi tokajský, suchý furmint, roč. 2016  Nabízím k zakoupení můj tokajský, suchý furmint, ročník 2016. Dneska jsem ho natáhl ve sklepě ze...

Anketa

Jak se Vám líbí web?

Web se mi líbí 59% Celkem dobrý 14% Dobrý 15% Nelíbí 12%

Kontakt

Robert Pejša
Masarykova 886
252 63 Roztoky u Prahy
tel: +420 723 353 230
napište nám
FB: Robert Pejša
Skype: matyascorvinus

Kuře na paprice (kuřecí stehna na paprice) – na tokajský způsob

Příprava:


Připravíme si tzv. kuřecí perkelt, nebo-li takový lečový základ, vařený s kuřecími křidélky s kostmi. Dále k jeho přípravě použijeme uzenou slaninu, kuřecí křidélka s kostmi, více druhů místní tokajské papriky, stejně tak i tokajských rajčat, sůl, pepř, drcený kmín, mletou červenou papriku. Tento základ (kuřecí perkelt alias lečový základ, to kvůli rajčatům a paprice), povaříme, aby bylo masíčko pěkně měkké a rajčata s paprikou také měkká. Následně takto připravený základ (kuřecí perkelt) rozmixujeme, ale ještě předtím, než vše rozmixujeme do něj přidáme pomerančovou šťávu, přidáme, nastrouháme kůrku z limetky a osvěžíme trochou mleté kávy. Následně vše rozmixujeme a připravíme si z něho omáčku.

K omáčce si připravíme kuřecí stehna, která na jednu noc naložíme do marinády se solí, pepřem, česnekem, mletou paprikou (více druhy místní, tokajské, mleté papriky) a takto necháme odležet na jednu noc v lednici. Na druhý den si naložená kuřecí stehna opečeme na oleji, nebo na másle a dochutíme tymiánem a česnekem.

Následně si připravíme přílohu, kterou bude omeleta (nebo palačinka) připravená z jednoho domácí vajíčka a smetany, plněná čerstvým salátem (salát zvolíme dle zrovna dostupné čerstvé zeleniny). Omeletu dochutíme zálivkou připravenou z dresingu z tokajského vinného octu a bylinek.

Připravená kuřecí stehna a stočené palačinky se salátem nakrájíme na kolečka, přidáme k nim malé, kyselé, jarní cibulky (nakládané v octu), přidáme najemno nakrájené kyselé okurky, přidáme česnekovo-smetanovou pěnu s koprem a... a takto ozdobené servírujeme!

Kuřecí stehna dochutíme (polijeme) připravenou kuřecí omáčkou (rozmixovaný kuřecí perkelt).

Zdroj: "Tokaj-Hegyalja Konyhája"