Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

    

 

 

Novinky

arr3NABÍZÍM DOMÁCÍ, NALOUPANÉ, TOKAJSKÉ, VLAŠSKÉ OŘECHY  NABÍZÍM k zakoupení: NAŠE DOMÁCÍ, S LÁSKOU NALOUPANÉ, TOKAJSKÉ, VLAŠSKÉ OŘECHY CENA: za 1 kg /...

Česnek naložený v tokajském vinném octu s tymiánem

Ingredience:

 

3 balení mladého česneku
3 dl vody
2 polévkové lžíce medu
½ kávové lžičky soli
1/2 dl tokajského vinného octu
3-4 snítka tymiánu

 

Jemné kořínky česneku odkrojíme a odstraníme vnější slupku česneku (pokud je tedy zatvrdlá). Z česneku odstraníme vnější cca 1/3 (prostě si ho očistíme)) a pak zbylé 2/3 (které nám po očištění zbydou) překrojíme na polovinu a vložíme do malého hrnce. Pokud je česnek velmi mlaďoučký a tedy i jemný, tak odkrojené (vnější části, slupky) nevyhazujeme, ale můžeme je rozmačkat a použít a zakusovat například k sendviči, nebo k namazanému rohlíku, je to vskutku velmi dobré, zejména proto, neb mladý česnek má velice příjemnou, nasládlou chuť a v kombinaci s pečivem náramně chutná.

 

Poté si ve vodě promícháme veškeré další potřebné ingredience (tymián, tokajský vinný ocet, sůl, med), a nakonec takto připravenou zálivku přilijeme k česneku. Pokud jsme zatím nepřidali snítka tymiánu, tak ještě i teď můžeme, a následně vše pěkně vaříme doměkka.

 

Jakmile je vše uvařené, a tedy i měkké, tak necháme vše pěkně vystydnout, přendáme uvařený česnek se zálivkou do čistých sklenic a necháme několik dnů odstát v lednici. Po několika málo dnech (4-5) můžeme tuto fantastickou „kyselou maďarskou specialitku s tokajským vinným octem“ servírovat jako přílohu k hlavním jídlům, třeba se výborně hodí ke grilovaným jídlům, anebo ji jen tak zlehka použít jako náplň do sendvičů, anebo jen tak vložit na housku s máslem, sýrem.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ