Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

    

 

 


Pejša Robert hirdetései az Apróhirdetésingyen.hu-n.

Novinky

arr3Recept : Losos na malinovém, balsamikovém, tokajském octu, s malinovým salátemFilety z lososa si osmahneme na olivovém oleji, poté je vyndáme a uložíme do hluboké mísy. V... arr3Nabízím ke koupi tokajský, suchý furmint, roč. 2016  Nabízím k zakoupení můj tokajský, suchý furmint, ročník 2016. Dneska jsem ho natáhl ve sklepě ze...

Anketa

Jak se Vám líbí web?

Web se mi líbí 59% Celkem dobrý 14% Dobrý 15% Nelíbí 12%

Kontakt

Robert Pejša
Masarykova 886
252 63 Roztoky u Prahy
tel: +420 723 353 230
napište nám
FB: Robert Pejša
Skype: matyascorvinus

Česnek naložený v tokajském vinném octu s tymiánem

Ingredience:

 

3 balení mladého česneku
3 dl vody
2 polévkové lžíce medu
½ kávové lžičky soli
1/2 dl tokajského vinného octu
3-4 snítka tymiánu

 

Jemné kořínky česneku odkrojíme a odstraníme vnější slupku česneku (pokud je tedy zatvrdlá). Z česneku odstraníme vnější cca 1/3 (prostě si ho očistíme)) a pak zbylé 2/3 (které nám po očištění zbydou) překrojíme na polovinu a vložíme do malého hrnce. Pokud je česnek velmi mlaďoučký a tedy i jemný, tak odkrojené (vnější části, slupky) nevyhazujeme, ale můžeme je rozmačkat a použít a zakusovat například k sendviči, nebo k namazanému rohlíku, je to vskutku velmi dobré, zejména proto, neb mladý česnek má velice příjemnou, nasládlou chuť a v kombinaci s pečivem náramně chutná.

 

Poté si ve vodě promícháme veškeré další potřebné ingredience (tymián, tokajský vinný ocet, sůl, med), a nakonec takto připravenou zálivku přilijeme k česneku. Pokud jsme zatím nepřidali snítka tymiánu, tak ještě i teď můžeme, a následně vše pěkně vaříme doměkka.

 

Jakmile je vše uvařené, a tedy i měkké, tak necháme vše pěkně vystydnout, přendáme uvařený česnek se zálivkou do čistých sklenic a necháme několik dnů odstát v lednici. Po několika málo dnech (4-5) můžeme tuto fantastickou „kyselou maďarskou specialitku s tokajským vinným octem“ servírovat jako přílohu k hlavním jídlům, třeba se výborně hodí ke grilovaným jídlům, anebo ji jen tak zlehka použít jako náplň do sendvičů, anebo jen tak vložit na housku s máslem, sýrem.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ